Veelgestelde vragen

Vaak Gestelde Vragen

Uw dak schoonmaken en ontmossen


Regelmatige reiniging en onderhoud van uw dak kan grotere schade voorkomen, vooral als gevolg van slecht weer, waardoor de sterkte van uw dak kan worden aangetast, met onherstelbare gevolgen tot gevolg en u gedwongen wordt om uw dakbedekking volledig opnieuw op te bouwen.

Een goed onderhouden dak wordt resistenter en waterdicht, maar ook esthetischer.

nettoyage toiture

Wanneer moet ik mijn dak schoonmaken?

démoussage toiture

Het is raadzaam om na de winter uw dak te controleren op beschadigingen door sneeuw, vorst en hagel. De lente en zomer zijn ideale tijden voor jaarlijkse schoonmaak, wat gemakkelijker is bij droog weer.


Na de val is het raadzaam om de staat van uw kroonlijsten te controleren als ze niet overbelast zijn, wat een goede afvoer zou voorkomen in geval van zware regenval.

Hoe reinigen en verwijderen we mos van uw dak?

We reinigen over het algemeen met een karcher of hoge druk waardoor, dankzij de kracht van de straal, het meest hardnekkige vuil snel kan worden verwijderd.

Neem contact met ons op en wij adviseren u over de beste methode om uw dak schoon te maken.

Merk echter op dat het schoonmaken van uw dak altijd gecombineerd moet worden met een specifieke preventieve behandeling.

Onze professionele koudwater Karcher van 180 Bar met een debiet van 650 l / u te gebruiken voor daken zonder risico op infiltratie of beschadiging van het dak.


Net genoeg druk om de laag vuil en mos en korstmossen te verwijderen.


Voor kwetsbaardere daken gebruiken we onze stoomreiniger (30ºC - 120ºC) lage en hoge druk (30-1000 bar) die 100% van de wortels van korstmossen verwijdert.


De specifieke behandelingen die worden aanbevolen

Allereerst is er de antischuimbehandeling (Fungicide) die wordt aangebracht na het schoonmaken van het dak. Dit voorkomt het terugkomen van vegetatie door vochtigheid: mos, algen, etc.

hydrofugation

De coating wordt aangebracht op de tegels of leien om ze te beschermen tegen vervuiling en slecht weer: hij kan transparant of gekleurd zijn, afhankelijk van de kleur van je tegels of je leien. Deze coating fungeert als een beschermende film en wordt gebruikt wanneer de pannen of leien verkleurd zijn, wat uw dak "verjongt".

démoussage toiture

Dan is er de waterafstotendheid, het helpt vocht te voorkomen, de belangrijkste oorzaak van het verschijnen van vegetatie. Door de waterafstotende behandeling vermijdt u elk jaar ontschuiming.

coating toiture

Hoeveel kost het om een ​​dak schoon te maken?

De prijs varieert afhankelijk van de grootte van uw dak, de aard van uw dekking en eventuele reparaties, maar gemiddeld moet u rekening houden met:


  • Ongeveer 5 tot 10 € / m² voor een snelle reiniging van het dak. Om te voorkomen dat de prijs hoger wordt, is het raadzaam om de drie jaar mos van uw dak te verwijderen.

  • Gemiddeld 15 - 20 € / m² voor een controle en een volledig onderhoud van uw dak: dit omvat het schoonmaken van het dak met verwijdering van mos en andere, het schoonmaken van de goten en afvoerkanalen, de toepassing een waterafstotend en anti-schuimproduct op je hele dak.


  • Voor een volledige renovatie is het budget hoger en kan oplopen tot 100 - 150 € / m². Voor die prijs heb je een zo goed als nieuw dak, perfect schoongemaakt, inclusief isolatie, waterdichtheid, kozijn, etc. zijn nagekeken en sommige delen van de hoes zijn vernieuwd bij breekbaarheid of defect.


Heeft u vragen of wilt u een offerte?


Wij bezorgen u graag een vrijblijvende offerte

Copyright 2021© Alle rechten voorbehouden